12345678910
  • 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası Bodrum’da düzenleniyor

    2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası Bodrum’da düzenleniyor

    Arkas, ana sosyal sorumluluk alanlarından spor konusunda İzmir’e değer katan çalışmalarıyla, özellikle Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi gerektiğine inanan ve yıllardır profesyonel yelken takımı Arkas M.A.T. Sailing Team, yelken okulu Arkas Çeşme Yelken Kulübü yanı sıra düzenlediği yelken yarışları Arkas Aegean Link Regatta ve İzmir Arkas Körfez Yarışı ile bu sporun gelişmesi yatırım yapmaya devam ediyor.

    Devamı
  • Gençlerin Cüneyt abisiydi

    Gençlerin Cüneyt abisiydi

    Siz Türk sinemasının en yakışıklı jönünü, bizler çok sevdiğimiz gençlerin idolü,rol modeli ve gençlere büyük bir destek veren ağabeyimizi kaybettik. Nur içinde yat Cüneyt abimiz. Hayatımıza kattıkların için minnettarız. Dünya Gençlik Konseyi olarak güzel ailesine sabırlar diliyoruz. Seni hep böyle hatırlıyıcaz. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun..

    Devamı
  • Dünya Gençlik Konseyi Kültür ve sanat ödülleri gecesi

    Dünya Gençlik Konseyi Kültür ve sanat ödülleri gecesi

    Dünya Gençlik Konseyi kültür ve sanat ödülleri töreni muhteşem bir geceyle sahiplerini buldu. Gece de en iyi beste ödülü '' Taht Kurmuşsun Kalbime " nin söz yazarı Şemsettin Polat alırken , bir çok sanatçı, yazar ve akademisyen de ödüle layık görüldü. Cem Karaca kültür ve sanat merkezinde düzenlenen törene çok sayıda davetli ve sanatçı katıldı. Gece de bir konuşma yapan Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep, sanata ve sanatçıya çok önem verdiklerini ve bunun için böylesi bir gece düzenlediklerini söyledi. Celep " Sanat bir toplumun en önemli damarıdır. Sanatçılar da öyledir. Bizler de Dünya Gençlik Konseyi olarak hem sanata hemde sanatçılara çok önem veriyoruz" dedi. Törene ayrıca Yurt dışından Somali Eyalet valisi Mohamed Nur Siidii, Dünya Uygur Vakfı Başkanı Abdulresit Abdülhamit de katıldı. Dünya Gençlik Konseyi Kültür ve sanat ödülleri gecesinin sunuculuğunu manken Selim Evcil yaparken, bir çok siyasi parti liderleri de mesaj yolladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erkan Deniz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da mesaj yollayarak sanatçılara ve sanat severlere selamlarını ilettiler . Geceye aynı zamanda Dünya Gençlik Konseyi yönetiminden Genel Başkan Vekili ve sözcüsü Mustafa Barış Durak,Genel Başkan yardımcısı Şemseddin Türkay,Denetleme Kurulu Başkanı Orhan Eyibil, Genel sekreter Abdullah Türkay de hazır bulundu. Görsel Sanatlar yönetmeni ve sanatçısı Veysi Akkaya'ya ödülünü gazeteci ve yazar Mustafa Barış Durak verirken, söz yazarları Göksel Pesenpaten ve Hülya Şenkul'e

    Devamı
  • EGE BÖLGESİNE GENÇ BAŞKAN

    EGE BÖLGESİNE GENÇ BAŞKAN

    Dünya Gençlik Konseyi Genel başkanlığı Basın duyurusu

    Devamı
  • Avrupa, Türkiye ve Gençlik

    Avrupa, Türkiye ve Gençlik

    Avrupa'daki gençlik ve Türkiye'deki gençlik karşılaştırmalarında  her zaman büyük uçurumların olduğu görülüyor. Rakamlara bakıldığında asıl tartışmanın gençlik değil de izlenilecek politika yer almasıdır. Bu politikalar üzerinden gençlik için yapılması gereken yol haritası hazırlanması gerekiyor. 
    Son yıllarda dünya nüfusunun yapısının hızlı bir şekilde değişmeye başlaması azalan 
    nüfus ile ilgili sorunlarla ilgilenme gereğini ortaya çıkarmış durumda . Avrupa Birliği de, dünyadaki her 14 kişiden birinin yaşadığı bir topluluk olarak sadece politik ve ekonomik değil, demografik olarak da dünyada önemli bir konuma sahiptir. Avrupa Birliği projesinin hayata geçirilmesinde önemli bir yeri olan ve gelecekte de büyük roller üstlenecek olan gençler,Avrupa Birliği’nin değişen demografik yapısı içerisinde büyük öneme sahiptirler. Bu nedenle doğrudan doğruya gençlerle ilgili çalışmaların düzenlemeleri, gençlik ile ilgili devlet kurumlarını, AB  ile yürütülen gençlik politikalarını ortaya koymaktır. Bu politikalar doğrultusunda gençlik üzerine bir çok çalışma ,proje, çalıştay ve öğrenci transferleri yapılmaktadır. Ülkemizde de genç nüfusun hızla artması ve gençlerin her alanda yer alması ile gençlere büyük görevler düşüyor. Türkiye'de  genç nüfus şuan itibariyle yüzde 10 daha artırmış durumda . TÜİK Kurumsal. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2021 yılı sonu itibarıyla Türkiye'nin toplam nüfusu 84 milyon 680 bin 273 kişi iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 971 bin 289 kişi oldu. Genç nüfus, toplam nüfusun %15,3'ünü oluşturdu.  Genç nüfusun %31,3'ünün 20-22 yaş grubunda yer aldığı görüldü
     Genç nüfus yaş grubuna göre incelendiğinde; 2020 yılında genç nüfusun %28,6'sının 15-17 yaş grubunda, %19,8'inin 18-19 yaş grubunda, %31,3'ünün 20-22 ve %20,4'ünün ise 23-24 yaş grubunda yer aldığı görüldü.
     

    Devamı
  • Ülkelerin en zorlu sınavı : Gençlik ve Gelecek

    Ülkelerin en zorlu sınavı : Gençlik ve Gelecek

     

     

     

      Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) nezdinde dün ve bugün devam eden İstihdam ve Çalışma Bakanları 2022 toplantısı, küresel pandemi ve sonrasında emek piyasasındaki toparlanmayı, zorlukları, mücadelesi süren alanları ele aldığı gibi; Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ortaya çıkardığı yeni sorunları, Avrupa istihdam piyasasında sebep olduğu dalgalanmaları da derinlemesine inceledi. Kalımcı ülkelerin bakanları, üst düzey kamu temsilcileri, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve uzmanlar, bu kritik başlıkların yanı sıra, hayli yoğun bir şekilde gençliğin dünya genelinde karşı karşıya oldukları sorunları da hayli detaylı bir şekilde masaya yatırdılar.


    En kritik sorunların başında, 21. Yüzyıl'ın 3 temel mega trendi olan 'sürdürülebilirlik', 'mobilite' ve 'dijitalleşme' ile ilgili alanlarda dünya gençliğinin artan beklentileri geliyor. Gençler, küresel ölçekte, hem bu 3 mega trende yönelik olarak küresel, bölgesel ve yerel boyutta önemli bir ilerleme kaydedilmesini, bu alanda ülkelerinin önemli yatırımlara imza atmasını; ayrıca, bu 3 mega trende yönelik yatırımların kendileri için ciddi iş imkanları oluşturmasını de talep etmekteler. Bir ülkenin küresel rekabette iddiasını sürdürebilmesi adına, bu 3 mega trendin gerektirdiği değişim ve öne çıkan sektörlerde geri kalması elbette mümkün değil, Ancak, Türkiye başta olmak üzere, küresel tedarik zincirinde 'konvansiyonel' sektörlerle de iddiası olan ülkeler açısından, genç neslin bu sektörlere olan ilgisini kaybetmeleri ciddi bir tehlike olarak karşımızda duruyor.
    Diğer bir konu, dünya gençliğinin 'eski normal'e iş hayatında dönmeyi tümüyle reddetmesi. Uzaktan çalışmanın artık iş hayatının, çalışma koşullarının vazgeçilmez parçası olduğu 'yeni normal'i şiddetle talep ediyorlar. Hatta, o kadar şiddetle talep etmekteler ki, dünyanın önde gelen ekonomilerinde, gençler arasında yapılan anketlerde, eğer 'eski normal'e, haftanın her günü tekrar ofiste çalışma koşullarına dönülmeye kalkılırsa, işinden istifa etmeyi düşünen genç istihdam oranı yüzde 30'ların üzerinde. Bunu yanı sıra 'esnek çalışma saatleri' de istihdam dünyası, iş hayatı açısından dünya gençliğinin bir diğer güçlü beklentisi. '9-17' arasına sıkışmış, basma kalıp iş saatlerini istemiyorlar. Bu konuda ısrarcı olunması, önümüzdeki dönemde küresel ölçekte işgücü piyasalarında dalgalanmayı arttıracak gibi gözüküyor.
    OECD Çalışma Bakanları Toplantısı'nda dünya gençliğinin iş hayatıyla ilgili eğilimlerine yönelik olarak ortaya çıkan bir başka ilginç detay, nesiller gençleştikçe, iş hayatındaki gençlerin 'uzun vadeli' iş kontratlarından bilhassa uzaklaşmaları; adeta kaçmaları. Bu nedenle, dünyanın önde gelen şirketleri, ülkelerin önde gelen firmaları, yeni genç nesille daha uzun vadeli iş kontratları yapmakta zorlanıyorlar. Çünkü, mobiliteye inanan yeni gençlik, aynı zamanda ülkesi dışında yeni iş fırsatlarını daha yoğun olarak değerlendirmek istiyor. Bu nedenle, OECD toplantısında en kritik sorulardan birisi şu oldu: 'genç nesiller için işte sadakati nasıl sağlayacağız?'. İş hayatında yeni esnek yaklaşımları, yeni imkanları, yeni neslin ailesine daha fazla vakit ayırmasını sağlayacak yeni fırsatları gündemine almaz ise, küresel ve yerel şirketlerin işi hayli zor gözüküyor.

    Devamı
  • Dünya Gençlik Konseyinin kültür ve sanat ödülleri

    Dünya Gençlik Konseyinin kültür ve sanat ödülleri

    2015 yılında kurulan ve aralarında gazeteci,doktor, avukat, öğretmen, akademisyenlerin olduğu Dünya Gençlik Konseyi 1. Kültür ve sanat ödülleri gecesi düzenliyor. Alanında ülkeye büyük hizmet etmiş sanatçıların ve yazarların ödül alacağı gece de müzik şöleni de sanatseverlerin kulağının pası silinecek .

    Devamı
  • Aziz Sancar

    Aziz Sancar'dan gençlere çağrı

    Azerbaycan'da yaşanan TEKNOFEST heyecanında Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar gençlere çağrıda bulundu.

    TEKNOFEST'te konuşan Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin 104. Kurtuluş Yıl Dönümü'dür. Bu vesileyle tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize kutlu olsun. Tüm Türk dünyasına kutlu olsun." dedi.

    Devamı
  • İstihdam Fuar ve zirvesi

    İstihdam Fuar ve zirvesi

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) gençlerin istihdamının önünü açacak organizasyonlar yapmaya devam ediyor. İBB, 100’ü aşkın öncü firma ile üniversiteli ve yeni mezun olmuş gençleri 3-4 Haziran‘da Yenikapı Etkinlik Alanı‘nda gerçekleşecek İstanbul İstihdam Fuarı ve Zirvesi’nde buluşturacak.

    Devamı
  • Dünya Gençlik Konseyinden İş İnsanı Şemseddin Türkay

    Dünya Gençlik Konseyinden İş İnsanı Şemseddin Türkay'a önemli görev

    Dünya Gençlik Konseyi Partiler, Vakıflar ve STK'lardan sorumlu Genel Başkan yardımcılığına Şemseddin Türkay getirildi Dünya Gençlik Konseyi merkez yönetimi kararı ile Şemseddin Türkay Partiler, Vakıflar ve STK'lardan sorumlu Genel Başkan yardımcılığına getirildi. Yeni katılımcılar ile gücüne güç katan konseyde İlerki günlerde yeni atamalarında yapılacağı bildirildi. Sekiz ülke genelinde temsilciliği bulunan Dünya Gençlik Konseyinde Partiler,Vakıflar ve STK'lardan sorumlu Başkanlığına iş insanı Şemseddin Türkay getirildi. Pendik ve çevresinde sevilen ve sayılan bir iş insanı olan Türkay,artık Dünya Gençlik Konseyi için çalışmalarına devam edecek . Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep,konsey olarak her geçen gün daha da güçlendiklerini ve yeni konsey üyesi arkadaşlar ile birlikte başarıya koşacaklarını söyledi. Celep " Sekiz ülkede temsilciliği bulunan ve gençler için kurulmuş olan Dünya Gençlik Konseyi her geçen gün daha da büyüyor ve kuvvetleniyor. Aramıza katılan iş insanı Şemseddin Türkay ile de güzel projeler yapacağız"dedi . Dünya Gençlik Konseyi çatısı altına girmiş olduğu için teşekkür eden Şemseddin Türkay ise ,gençlik yararına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Şemseddin Türkay kimdir ... Pendik'te bir dönem Belediye Başkan adayı olan Şemseddin Türkay, Türkaylar İnşaat ve Nas Tarım Hayvancılık şirketler Grubunun kurucusudur. İktisat Fakültesi kamu yönetimi bölümü mezunu olan Türkay aynı zamanda Diyarbakır ili Federasyonlar Derneğinin yönetiminde yer alıyor.

    Devamı
  • 12345678910