Dünya Gençlik Konseyinden Mescid-i Aksa mesajı

Dünya Gençlik Konseyinden Mescid-i Aksa mesajı

Dünya Gençlik Konseyinden Mescid-i Aksa mesajı

     

         '' Filistin halkı ve Gençlerinin yanındayız 

 

Dünya Gençlik Konseyi Basın Medya Sözcüsü Barış Durak'dan  basın açıklaması

 

Filistin ve Kıbrıs kırmızı çizgimizdir 

Dünya Gençlik Konseyinden açıklama


Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkan Yardımcısı ve Konsey sözcüsü Mustafa Barış Durak Filistin ve Kıbrıs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Durak, Gençler olarak Filistin meselesi ile Kıbrıs meselelerin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

İsrail ile Filistin arasında gelişen gerilim ve son zamanlarda gündemde olan Kıbrıs meselesini ele alınan açıklama da her zaman mazlumun yanında olunduğunun altı çizildi .

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkan Yardımcısı ve Konsey sözcüsü Mustafa Barış Durak, mazlum Filistin halkının yanındayız mesajı verdi. Durak " mazlum Filistin halkının yanındayız. Gençler olarak her zaman mazlumların yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Allah her daim mazlumun yanındadır" dedi .

Konsey olarak Kıbrıs halkının da haklı davalarında her daim desteklediklerini söyleyen Durak şunları söyledi. " Cenevre'de 27-29 Nisan günlerinde yapılan görüşmelerde Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Kıbrıs Türk ve Rum liderlerinin yeterli bir ortak zeminde buluşamadıklarını , ve her zaman masadan ortak bir çözüm yerine kaçan tarafın Rum tarafı olduğunu yine gördük. Rahmetli kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş sözü şöyledir . Söyleyin onlara burası bağımsız bir cumhuriyettir. Bizler içinde her zaman Kıbrıs bağımsız bir cumhuriyettir " denildi .

Dünya Gençlik Konseyinden İsrail zulmüne maruz kalan Mescid-i Aksa açıklaması. Açıklama da İsrail en şiddetli şekilde kınanırken Filistin halkının yalnız olmadığının altı çizildi. Açıklama yapan Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep şunları söyledi "
"Filistin halkının haklı mücadelesinde daima yanlarındayız. Bizler gençler olarak her zaman mazlum bir halk olan Filistin halkının yanındayız. Böylesi mübarek bir zamanda bu yapılan zulümün hiç bir açıklaması olamaz " diye konuştu.. Celep ayrıca her zaman Filistin için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek şöyle devam etti. "
İsrail'in, ilk kıblemiz Mescidi Aksa'ya saldırısını ve Filistinlileri benzeri görülmemiş şekilde yerlerinden etmesini kınıyoruz" açıklamasını yaptı.