Dünya Gençlik Konseyi Kültür ve sanat ödülleri gecesi

Dünya Gençlik Konseyi Kültür ve sanat ödülleri gecesi

Dünya Gençlik Konseyi Kültür ve sanat ödülleri gecesi

Dünya Gençlik Konseyi kültür ve sanat ödülleri töreni muhteşem bir geceyle sahiplerini buldu. Gece de en iyi beste ödülü '' Taht Kurmuşsun Kalbime " nin söz yazarı Şemsettin Polat alırken , bir çok sanatçı, yazar ve akademisyen de ödüle layık görüldü. Cem Karaca kültür ve sanat merkezinde düzenlenen törene çok sayıda davetli ve sanatçı katıldı. Gece de bir konuşma yapan Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep, sanata ve sanatçıya çok önem verdiklerini ve bunun için böylesi bir gece düzenlediklerini söyledi. Celep " Sanat bir toplumun en önemli damarıdır. Sanatçılar da öyledir. Bizler de Dünya Gençlik Konseyi olarak hem sanata hemde sanatçılara çok önem veriyoruz" dedi. Törene ayrıca Yurt dışından Somali Eyalet valisi Mohamed Nur Siidii, Dünya Uygur Vakfı Başkanı Abdulresit Abdülhamit de katıldı. Dünya Gençlik Konseyi Kültür ve sanat ödülleri gecesinin sunuculuğunu manken Selim Evcil yaparken, bir çok siyasi parti liderleri de mesaj yolladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erkan Deniz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da mesaj yollayarak sanatçılara ve sanat severlere selamlarını ilettiler . Geceye aynı zamanda Dünya Gençlik Konseyi yönetiminden Genel Başkan Vekili ve sözcüsü Mustafa Barış Durak,Genel Başkan yardımcısı Şemseddin Türkay,Denetleme Kurulu Başkanı Orhan Eyibil, Genel sekreter Abdullah Türkay de hazır bulundu. Görsel Sanatlar yönetmeni ve sanatçısı Veysi Akkaya'ya ödülünü gazeteci ve yazar Mustafa Barış Durak verirken, söz yazarları Göksel Pesenpaten ve Hülya Şenkul'e

ödül alan yılın en başarılı Şifa Niyetine çoçuk Tiyatro atölyesi Eğitmeni İlyas Çağlayan ve ,İş İnsanı Zehra Karakaş Hantek kalıp yönetim kurulu başkanı ödül törenine vermiş   desteklerinden dolayı Genel Başkan Hüseyin Celep ödül verdi.

 

 

 

      

Gece de ödüle layık görülen ısparta ilinin en şairi şeçilen Zeki Çelik , Avrupa' karikatürler alanında birincilik elde eden Yrd.Doç.Dr Vehbi Altunçul ile eşi Yrd.Doç.Dr Havva Altunçul ödül aldılar. Ödül alanlar arasında İranlı Akedemisyen Feriba Nori ,Gastronomi yazarı Talip Bayram,kaligrefi sanatçısı Fatma Çiçek Geyik, Mehmet Surkentli,Zorbey,Furkan Demir, Songül Zar,Ercan Arda oldu. Gece de bir çok sanatçı da sahne alarak sanatseverlere müzik ziyafetinde bulundular. Ödül töreni sonrası tüm katılımcılar sahneye gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 

 

Ödül gecesinde sanatçı ve sanat yönetmeni Veysi Akkaya'da ödüle layık görülenler arasında yer aldı. Veysi Akkaya ödülünü
Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkan yardımcısı, gazeteci ve yazar Mustafa Barış Durak'ın elinden aldı. Ödül sonrası bir açıklama yapan Veysi Akkaya ,sanatçıların bu tür ödüllerle motive olduklarını söyledi. 
Dünya Gençlik Konseyi Medya Başkanı Gazeteci ve yazar Osman Köse'de Gastronomi yazarı ve gurme Talip Bayram'da ödülünü verdi.