Genel Başkan Kıbrıs'da okul açılışına katıldı

Genel Başkan Kıbrıs'da okul açılışına katıldı

Genel Başkan Kıbrıs'da okul açılışına katıldı

Yakın Doğu Üniversitesinin “6 ilçeye 6 devlet ilkokulu” projesi kapsamında yatırımını tamamladığı Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele, devlet protokolünü bir araya getiren görkemli bir törenle Eğitim Bakanlığı’na teslim edildi. KKTC'deki açılışa Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep'de katıldı. 

Devlet protokolünü bir araya getiren açılış ve teslim törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve aralarında milletvekilleri, belediye başkanlarının da olduğu çok sayıda davetli katılırken ,Dünya Gençlik Konseyinin davetlisi olarak da Somali eski Maliye Bakanı Ahmet Muhammed Ahmed de yer aldı protokolde . 

 

7 ayda yapımı tamamlanarak eğitime hazır hale getirilen Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele, 25 bin metrekare arazi üzerine kuruldu. İçerisinde 60 metrekarelik 16 adet sınıf, fen laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, tam donanımlı müzik odası, yönetim ve idari ofisler, öğretmen odaları ve sergi holleri bulunan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele, aynı zamanda 4.500 metrekarelik oyun alanına sahip. 100 palmiye ile ağaçlandırılan okulum iç mekânlarına ise 60 sanat eserinin yerleşimi yapıldı. Okulun yapımı aşamasında 3.500 metrekare asfalt, 4.000 metreküp beton ve 6.500 metrekare parke kullanıldı.

Teslim ve açılış töreninde sırasıyla Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele'yi Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu'na teslim etti.

Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep,altı ilçeye altı okul projesi dolasıyla Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ve Yakın Doğu Üniversitesinin kurucusu Dr. Suat Günsel'e teşekkür etti.