DGK 2022-2023 SEMİNERLER VE KURSLARI

DGK 2022-2023 SEMİNERLER VE KURSLARI

DGK 2022-2023 SEMİNERLER VE KURSLARI

Dünya Gençlik Konseyi 2022 -2023 yılı Aile Bağları Seminerleri ve Mesleki Eğitim Kursları aralıksız olarak sürüyor. Okullarda gençlere ailenin önemi ,aile bağları ve başarının yolları çeşitli eğitmenlerle anlatılırken ,mesleki eğitim kurslaı ile de gençlere istihdam kapısı açılıyor.

 

Proje okullarından Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Biruni Üniversiteleri ile ortak hareket ediliyor. Proje okulları ile özellikle mesleki eğitim kursları ile Türk öğrencilerin Avrupa'ya gidişleri sağlanacak. Ayrıca Avrupa dışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeri ile ortaklaşa projeler ile Kıbrıslı öğrenciler Türkiye'de eğitim alacaklar. 

 

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep,2022 yılı içersin de seminerlerine hız verdiklerini bu yıl sadece 100 bin öğrenciye seminer vereceklerini söyledi. Seminerleri okullarla ortaklaşa protokol ve proje ile yaptıklarını belirten Celep genç demek gelecek demek sloganıyla hareket ettiklerini söyledi.

Celep ”Gençlerimize eğitim, iş ve yurt dışında dil eğitimleri sağlıyoruz. Yaptığımız seminerlerle çok sayıda gencimize ulaşıyoruz. Başta mesleki eğitim kursları, aile bağları seminerleri ile gençlerin hayatına bir nebzede dokunuş sağlıyorsak ne mutlu bizlere. Bu yıl 100 bin öğrenci ve genzimize ulaşmayı planlıyoruz. Öncelikli pilot illerimiz Güneydoğu’daki illerimiz geliyor’ dedi.