Ayvalık Belediye Başkanından güzel proje

Ayvalık Belediye Başkanından güzel proje

Ayvalık Belediye Başkanından güzel proje

AYVALIK Belediyesi, “Kültür Yayınları” kapsamında “Şiir ve Öykülerde Ayvalık” kitabından sonra ikinci çalışmasını yayımladı. “Ayvalık Tarihi Üzerine Akademik Çalışmalar Seçkisi” kitabını tanıtan Başkan Mesut Ergin, Ayvalık tarihi çalışmalarından seçki oluşturulduğunu belirterek, “11 yazarımızın 14 eseri yer alıyor. Tarih seçkisindeki her bir çalışma, Ayvalık’a bilimsel bir bakış açısıyla bakabilmemize, onu doğru anlayabilmemize katkı sağlayacak” dedi.

 

KENT ARŞİVİ OLUŞACAK
Ergin, Ayvalık’la ilgili yayınların sistemli bir araya getirilmesinin kent arşivi oluşturulması açısından çok önemli olduğunu vurguladı, yeni kitabın bu sürecin ilk çalışması olduğunu söyledi. Üçüncü kitabın fotoğraf sanatçısı Önder Aksoy’un Ayvalık kent belleğine ışık tutan eserlerinden oluşacağını bildiren Başkan Ergin, dördüncüden de söz etti: “Dördüncü çalışmamız ise Ayvalık’ın mübadele izlerini sunmaya yönelik sözlü tarih çalışmalarından derleme olacak.”
----------------------------

Haydi çocuklar
hikaye yazmaya

AYVALIK Belediyesi Çağdaş Yaşam Türkel Minibaş Gençlik ve Çocuk Kütüphanesi, iki ayrı kategoride “2. Nejat Hürbaş Hikaye Yarışması” düzenledi. 6, 7 ve 8’inci sınıflar için “Deniz Vefakar Bir Dosttur”, 3, 4 ve 5’inci sınıflar içinse, “Çocukluğumuzun Güzel Dünyası: Mahallemiz” yarışma konusu olarak belirlendi.
15 EYLÜL’E KADAR
Öğrenciler yarışmaya okulları aracılığıyla veya bireysel olarak katılabilecek. İsteyenler şartnameyi, parlakemel.95@gmail.com adresinden sağlayabilecek. Birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye 500, birinci ve ikinci mansiyona 250 lira ödül verilecek yarışmanın seçici kurulu Adnan Saracoğlu, Aytül Akal, Erdem Seçmen, Fatih Erdoğan ve Gülten Dayıoğlu’dan oluştu. Yazıların son gönderim tarihi 15 Eylül, seçici kurul değerlendirmesi ve sonuçların açıklanması 30 Eylül, ödül töreni 15 Ekim’de gerçekleştirilecek.